Ebben a krémlevesben a cékla ízét almával egészítjük ki, ami kissé édeskéssé teszi, de tökéletes ízharmóniát ad az ételnek. Ismeretes a cékla rengeteg jótékony tulajdonsága, mi pedig úgy valljuk, legyen egészséges és finom is.
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 30 minutesminutes
Total Time 40 minutesminutes
Servings 1.3l
Ingredients
100gcékla1 közepes méretű
1fejsalotta hagyma
1evőkanálPaleolaj
1dbalmaközepes méretű
1dbsárgarépaközepes méretű
2dlhúsleves alaplévagy zöldséglé
sóízlés szerint
borsízlés szerint
1teáskanál7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
0,5dbbio citrom leve
mandula itala maximum jelzésig
100gToTu krém exra+ 1 evőkanál a díszítéshez
4szálpetrezselyemlevél
Instructions
A céklát megmossuk, megpucoljuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát apróra vágjuk. A megtisztított almát, és a sárgarépát is kockára vágjuk.
Az összes hozzávalót (a totu krém kivételével) a Vegital növényi italkészítőbe tesszük és feltöltjük a 2 dl húsleves alaplével és a
"mandulatejjel" a maximum jelzésig.
Elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
Ha a program lejárt tálba öntjük, vízfürdőben kihűtjük, a ToTu krém extrával kikeverjük, majd hűtőbe tesszük, kb. 2-3 órára, míg krémes-zamatos, hűsítő krémleves lesz.
Aprított petrezselyemlevéllel és ToTu krém extrával díszítjük.