Ebben a krémlevesben a cékla ízét almával egészítjük ki, ami kissé édeskéssé teszi, de tökéletes ízharmóniát ad az ételnek. Ismeretes a cékla rengeteg jótékony tulajdonsága, mi pedig úgy valljuk, legyen egészséges és finom is.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő30minutes
Összes idő40minutes
Mennyiség/űrtartalom1.3l
Alapanyagok
100gcékla1 közepes méretű
1fejsalotta hagyma
1evőkanálPaleolaj
1dbalmaközepes méretű
1dbsárgarépaközepes méretű
2dlhúsleves alaplévagy zöldséglé
sóízlés szerint
borsízlés szerint
1teáskanál7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
0,5dbbio citrom leve
mandula itala maximum jelzésig
100gToTu krém exra+ 1 evőkanál a díszítéshez
4szálpetrezselyemlevél
Így készítsd!
A céklát megmossuk, megpucoljuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát apróra vágjuk. A megtisztított almát, és a sárgarépát is kockára vágjuk.
Az összes hozzávalót (a totu krém kivételével) a Vegital növényi italkészítőbe tesszük és feltöltjük a 2 dl húsleves alaplével és a
"mandulatejjel" a maximum jelzésig.
Elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
Ha a program lejárt tálba öntjük, vízfürdőben kihűtjük, a ToTu krém extrával kikeverjük, majd hűtőbe tesszük, kb. 2-3 órára, míg krémes-zamatos, hűsítő krémleves lesz.
Aprított petrezselyemlevéllel és ToTu krém extrával díszítjük.