Go Back
+ servings
Print

Almás céklakrémleves

Ebben a krémlevesben a cékla ízét almával egészítjük ki, ami kissé édeskéssé teszi, de tökéletes ízharmóniát ad az ételnek. Ismeretes a cékla rengeteg jótékony tulajdonsága, mi pedig úgy valljuk, legyen egészséges és finom is.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

  • 100 g cékla 1 közepes méretű
  • 1 fej salotta hagyma
  • 1 evőkanál Paleolaj
  • 1 db alma közepes méretű
  • 1 db sárgarépa közepes méretű
  • 2 dl húsleves alaplé vagy zöldséglé
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál 7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
  • 0,5 db bio citrom leve
  • mandula ital a maximum jelzésig
  • 100 g ToTu krém exra + 1 evőkanál a díszítéshez
  • 4 szál petrezselyemlevél

Instructions

  • A céklát megmossuk, megpucoljuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  • A hagymát apróra vágjuk. A megtisztított almát, és a sárgarépát is kockára vágjuk.
  • Az összes hozzávalót (a totu krém kivételével) a Vegital növényi italkészítőbe tesszük és feltöltjük a 2 dl húsleves alaplével és a "mandulatejjel" a maximum jelzésig.
  • Elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
  • Ha a program lejárt tálba öntjük, vízfürdőben kihűtjük, a ToTu krém extrával kikeverjük, majd hűtőbe tesszük, kb. 2-3 órára, míg krémes-zamatos, hűsítő krémleves lesz.
  • Aprított petrezselyemlevéllel és ToTu krém extrával díszítjük.