Francia hagymaleves

A francia hagymaleves egyszerű, mégis különleges ízvilágú étel, ami akár ebédnél, de vacsorára fogyasztva is megállja a helyét.
perc10 minutes
perc30 minutes
Összesen 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l

Hozzávalók
 

  • 140 g póréhagyma
  • 2 db vöröshagyma nagyobb méretű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 3 evőkanál kacsazsír
  • 40 g paleo margarin /ghee, lehget hagymás, vagy zöld fűszeres
  • 840 ml csirke alaplé lehet marha alaplé, vagy zöldségalaplé is
  • 1,5 mokkáskanál konjac liszt opcionális
  • 4 szelet paleo kenyér pirítva
  • 40-50 g chedar sajt reszelve, opcionális

Így készítsd!
 

  • A hagymákat megpucoljuk, és apróra metéljük.
  • A hozzávalókat a konjac liszt, a margarin /ghee kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk.
  • Kiválasztjuk a Smooth Soup funkciót és elindítjuk a programot.
  • Ha lejárt, egy merőkanálnyit kiveszünk a levesből, csomómentesre keverjük a konjac liszttel és a margarinnal, majd hozzáöntjük a leveshez.
  • A kenyeret grill sütőben megpirítjuk majd a reszelt sajtot ráolvasztjuk.
  • A francia hagymalevest, sajtos pirítóssal tálaljuk.

További információk

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Te is szeretnél ilyen finom levest főzni? Kattints IDE!
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek