A francia hagymaleves egyszerű, mégis különleges ízvilágú étel, ami akár ebédnél, de vacsorára fogyasztva is megállja a helyét.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 40 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l
Hozzávalók
- 140 g póréhagyma
- 2 db vöröshagyma nagyobb méretű
- 4 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 evőkanál kacsazsír
- 40 g paleo margarin /ghee, lehget hagymás, vagy zöld fűszeres
- 840 ml csirke alaplé lehet marha alaplé, vagy zöldségalaplé is
- 1,5 mokkáskanál konjac liszt opcionális
- 4 szelet paleo kenyér pirítva
- 40-50 g chedar sajt reszelve, opcionális
Így készítsd!
- A hagymákat megpucoljuk, és apróra metéljük.
- A hozzávalókat a konjac liszt, a margarin /ghee kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk.
- Kiválasztjuk a Smooth Soup funkciót és elindítjuk a programot.
- Ha lejárt, egy merőkanálnyit kiveszünk a levesből, csomómentesre keverjük a konjac liszttel és a margarinnal, majd hozzáöntjük a leveshez.
- A kenyeret grill sütőben megpirítjuk majd a reszelt sajtot ráolvasztjuk.
- A francia hagymalevest, sajtos pirítóssal tálaljuk.
További információk
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Te is szeretnél ilyen finom levest főzni? Kattints IDE!