Go Back
+ servings
Nyomtatás

Francia hagymaleves

A francia hagymaleves egyszerű, mégis különleges ízvilágú étel, ami akár ebédnél, de vacsorára fogyasztva is megállja a helyét.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 140 g póréhagyma
  • 2 db vöröshagyma nagyobb méretű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 3 evőkanál kacsazsír
  • 40 g paleo margarin /ghee, lehget hagymás, vagy zöld fűszeres
  • 840 ml csirke alaplé lehet marha alaplé, vagy zöldségalaplé is
  • 1,5 mokkáskanál konjac liszt opcionális
  • 4 szelet paleo kenyér pirítva
  • 40-50 g chedar sajt reszelve, opcionális

Így készítsd!

  1. A hagymákat megpucoljuk, és apróra metéljük.
  2. A hozzávalókat a konjac liszt, a margarin /ghee kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk.
  3. Kiválasztjuk a Smooth Soup funkciót és elindítjuk a programot.
  4. Ha lejárt, egy merőkanálnyit kiveszünk a levesből, csomómentesre keverjük a konjac liszttel és a margarinnal, majd hozzáöntjük a leveshez.
  5. A kenyeret grill sütőben megpirítjuk majd a reszelt sajtot ráolvasztjuk.
  6. A francia hagymalevest, sajtos pirítóssal tálaljuk.

Jegyzetek

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Te is szeretnél ilyen finom levest főzni? Kattints IDE!