Nyomtatás
Francia hagymaleves
A francia hagymaleves egyszerű, mégis különleges ízvilágú étel, ami akár ebédnél, de vacsorára fogyasztva is megállja a helyét.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
-
140
g
póréhagyma
-
2
db
vöröshagyma
nagyobb méretű
-
4
gerezd
fokhagyma
-
só
ízlés szerint
-
őrölt bors
ízlés szerint
-
3
evőkanál
kacsazsír
-
40
g
paleo margarin
/ghee, lehget hagymás, vagy zöld fűszeres
-
840
ml
csirke alaplé
lehet marha alaplé, vagy zöldségalaplé is
-
1,5
mokkáskanál
konjac liszt
opcionális
-
4
szelet
paleo kenyér
pirítva
-
40-50
g
chedar sajt
reszelve, opcionális
-
A hagymákat megpucoljuk, és apróra metéljük.
-
A hozzávalókat a konjac liszt, a margarin /ghee kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk.
-
Kiválasztjuk a Smooth Soup funkciót és elindítjuk a programot.
-
Ha lejárt, egy merőkanálnyit kiveszünk a levesből, csomómentesre keverjük a konjac liszttel és a margarinnal, majd hozzáöntjük a leveshez.
-
A kenyeret grill sütőben megpirítjuk majd a reszelt sajtot ráolvasztjuk.
-
A francia hagymalevest, sajtos pirítóssal tálaljuk.
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Te is szeretnél ilyen finom levest főzni? Kattints IDE!