Meggyes „kókuszjoghurt” fagyi

A krémes házilag készített fagyi, bár nyáron esik a legjobban, de megfelelő rátéttel akár téli finomságot is varázsolhatunk belőle. Alapja egy "kókuszjoghurt", amit egyéni ízlés szerint tovább turbózhatunk gyümölcsökkel, lekvárokkal, öntetekkel. Mi most meggylekvárt használtunk....
perc15 minutes
Összesen 27 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 4 adag

Hozzávalók
 

  • 600 g kókuszjoghurt
  • 1 evőkanál méz helyettesíthető agave sziruppal
  • 4 evőkanál meggy lekvár ízlés szerint változtató az íze és a mennyiség
  • 1 evőkanál vanília kivonat

Így készítsd!
 

  • A hozzávalókat (a lekvár kivételével) robotgéppel habosra keverjük, majd óvatosan hozzá forgatjuk a lekvárt.
  • Kanalazzuk egy kisebb fém tálba/kenyér sütiformába, frissen tartó fóliával fedjük le és tegyük a fagyasztóba (40-45 percig).
  • Ha letelt az idő, vegyük ki és alaposan keverjük át a masszát, majd ismét rakjuk vissza a fagyasztóba és ezt ismételjük meg 4-szer. Ezzel a módszerrel igazán krémes és selymes állagot kap.
  • Fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból.
  • Adagolhatunk még rá a lekvárból, tehetünk rá öntetet, vagy gyümölcsöt és kanalazzuk be. 🙂

További információk

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Kíváncsi vagy mivel készítettük a fagyihoz az alapot? Kattints IDE!
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek