Fermentált retek

Fermentált retek

Fermentálás során a retek kicsit megpuhul, színe halvány rózsaszínű lesz. Főétel mellé savanyúságként is isteni, de egy reggeli mellett is megállja a helyét. Emésztőrendszerünkre is jó hatással lehet.
Elkészítési idő 15 minutes
Főzési idő 28 minutes
Összes idő 43 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4

Alapanyagok

  • 300 g retek 3 nagy csomag, mindegyik retek negyedelve
  • 2 db újhagyma felkarikázva
  • 2 cm gyömbér felszeletelve
  • 3 gerezd fokhagyma félbe vágva
  • rózsabors ízlés szerint
  • koriander mag ízlés szerint
  • 1 db bio citrom leve

Felöntőlé

  • 3 kiskanál himalája só 1 dl vízben elkeverve
  • 1 evőkanál méz
  • 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke

Így készítsd!

  1. A zöldségeket és a fűszereket összekeverjük és a Vegital fermentáló tartályába tesszük.
  2. Elkészítjük a felöntőlevet és a zöldségekhez adjuk, majd hozzáöntünk még annyi vizet, hogy elfedje őket.
  3. Nyomjuk meg gyorsan egymás után kétszer a start gombot, válasszuk ki ugyancsak kétszeri megnyomással a Kimchi programot, 28 óra, nyomjuk meg a Cooling (hűtés) gombot is és már indul is.

Jegyzetek

TIPP: Ízlés szerint adhatunk hozzá lila hagymát is.

Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek