Fermentált retek
Fermentálás során a retek kicsit megpuhul, színe halvány rózsaszínű lesz.
Főétel mellé savanyúságként is isteni, de egy reggeli mellett is megállja a helyét.
Emésztőrendszerünkre is jó hatással lehet.
Elkészítési idő 15 minutes
Főzési idő 28 minutes
Összes idő 43 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4 fő
Alapanyagok
- 300 g retek 3 nagy csomag, mindegyik retek negyedelve
- 2 db újhagyma felkarikázva
- 2 cm gyömbér felszeletelve
- 3 gerezd fokhagyma félbe vágva
- rózsabors ízlés szerint
- koriander mag ízlés szerint
- 1 db bio citrom leve
Felöntőlé
- 3 kiskanál himalája só 1 dl vízben elkeverve
- 1 evőkanál méz
- 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
Így készítsd!
-
A zöldségeket és a fűszereket összekeverjük és a Vegital fermentáló tartályába tesszük.
-
Elkészítjük a felöntőlevet és a zöldségekhez adjuk, majd hozzáöntünk még annyi vizet, hogy elfedje őket.
-
Nyomjuk meg gyorsan egymás után kétszer a start gombot, válasszuk ki ugyancsak kétszeri megnyomással a Kimchi programot, 28 óra, nyomjuk meg a Cooling (hűtés) gombot is és már indul is.
Jegyzetek
TIPP: Ízlés szerint adhatunk hozzá lila hagymát is.
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!