Fermentálás során a retek kicsit megpuhul, színe halvány rózsaszínű lesz.
Főétel mellé savanyúságként is isteni, de egy reggeli mellett is megállja a helyét.
Emésztőrendszerünkre is jó hatással lehet.
Prep Time 15 minutesminutes
Cook Time 28 minutesminutes
Total Time 43 minutesminutes
Servings 4fő
Ingredients
300gretek3 nagy csomag, mindegyik retek negyedelve
1adagolókanálzöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
Instructions
A zöldségeket és a fűszereket összekeverjük és a Vegital fermentáló tartályába tesszük.
Elkészítjük a felöntőlevet és a zöldségekhez adjuk, majd hozzáöntünk még annyi vizet, hogy elfedje őket.
Nyomjuk meg gyorsan egymás után kétszer a start gombot, válasszuk ki ugyancsak kétszeri megnyomással a Kimchi programot, 28 óra, nyomjuk meg a Cooling (hűtés) gombot is és már indul is.
Notes
TIPP: Ízlés szerint adhatunk hozzá lila hagymát is.Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!