Go Back
+ servings
Print

Fermentált retek

Fermentálás során a retek kicsit megpuhul, színe halvány rózsaszínű lesz. Főétel mellé savanyúságként is isteni, de egy reggeli mellett is megállja a helyét. Emésztőrendszerünkre is jó hatással lehet.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 28 minutes
Total Time 43 minutes
Servings 4

Ingredients

  • 300 g retek 3 nagy csomag, mindegyik retek negyedelve
  • 2 db újhagyma felkarikázva
  • 2 cm gyömbér felszeletelve
  • 3 gerezd fokhagyma félbe vágva
  • rózsabors ízlés szerint
  • koriander mag ízlés szerint
  • 1 db bio citrom leve

Felöntőlé

  • 3 kiskanál himalája só 1 dl vízben elkeverve
  • 1 evőkanál méz
  • 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke

Instructions

  • A zöldségeket és a fűszereket összekeverjük és a Vegital fermentáló tartályába tesszük.
  • Elkészítjük a felöntőlevet és a zöldségekhez adjuk, majd hozzáöntünk még annyi vizet, hogy elfedje őket.
  • Nyomjuk meg gyorsan egymás után kétszer a start gombot, válasszuk ki ugyancsak kétszeri megnyomással a Kimchi programot, 28 óra, nyomjuk meg a Cooling (hűtés) gombot is és már indul is.

Notes

TIPP: Ízlés szerint adhatunk hozzá lila hagymát is.
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!