Fermentálás során a retek kicsit megpuhul, színe halvány rózsaszínű lesz.
Főétel mellé savanyúságként is isteni, de egy reggeli mellett is megállja a helyét.
Emésztőrendszerünkre is jó hatással lehet.
Elkészítési idő15minutes
Főzési idő28minutes
Összes idő43minutes
Mennyiség/űrtartalom4fő
Alapanyagok
300gretek3 nagy csomag, mindegyik retek negyedelve
1adagolókanálzöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
Így készítsd!
A zöldségeket és a fűszereket összekeverjük és a Vegital fermentáló tartályába tesszük.
Elkészítjük a felöntőlevet és a zöldségekhez adjuk, majd hozzáöntünk még annyi vizet, hogy elfedje őket.
Nyomjuk meg gyorsan egymás után kétszer a start gombot, válasszuk ki ugyancsak kétszeri megnyomással a Kimchi programot, 28 óra, nyomjuk meg a Cooling (hűtés) gombot is és már indul is.
Jegyzetek
TIPP: Ízlés szerint adhatunk hozzá lila hagymát is.
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!