Fermentálás során a retek kicsit megpuhul, színe halvány rózsaszínű lesz.
Főétel mellé savanyúságként is isteni, de egy reggeli mellett is megállja a helyét.
Emésztőrendszerünkre is jó hatással lehet.
Prep Time 15 minutesminutes
Cook Time 1 dayday4 hourshours
Total Time 1 dayday4 hourshours15 minutesminutes
Servings 4fő
Ingredients
300gretek3 nagy csomag, mindegyik retek negyedelve
1adagolókanálzöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
Instructions
A zöldségeket és a fűszereket összekeverjük és a Vegital fermentáló tartályába tesszük.
Elkészítjük a felöntőlevet és a zöldségekhez adjuk, majd hozzáöntünk még annyi vizet, hogy elfedje őket.
Nyomjuk meg gyorsan egymás után kétszer a start gombot, válasszuk ki ugyancsak kétszeri megnyomással a Kimchi programot, 28 óra, nyomjuk meg a Cooling (hűtés) gombot is és már indul is.
Notes
TIPP: Ízlés szerint adhatunk hozzá lila hagymát is.Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!