Fermentált csalamádé

Sokunk kedvence a vitaminokban gazdag csalamádé. Ez a káposztás savanyúság amellett, hogy nagyon ízletes, színeivel igazán szemet gyönyörködtető látvány is. Köretnek, reggeli és főétel mellé is tökéletes.
perc15 minutes
perc28 minutes
Összesen 43 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 4

Hozzávalók
 

  • 2 db közepes sárgarépa
  • 200 g káposzta
  • 2 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • 1 db kisebb kígyóuborka
  • 2 db hegyes zöld paprika
  • szénsavmentes ásványvíz (amennyi a zöldségeket ellepi)
  • 1 evőkanál himalája só
  • 20 db szemes bors
  • 1 csapott teáskanál őrölt kömény
  • 1 szál kapor

Így készítsd!
 

  • Eltávolítjuk a káposzta külső leveleit és a torzsáját, majd legyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk amíg levet ereszt.
  • A zöldségeket előkészítjük, megpucoljuk, megmossuk. A sárgarépát vékony karikára vágjuk.
  • A kápia paprikát és a hegyes erős paprikát felkarikázzuk.
  • Az uborkát vékony szeletekre vágjuk.
  • A káposztához keverjük a paprikát, a sárgarépát,az uborkát és a fűszereket.
  • Az összes hozzávalót (kb. 500 g) a Vegital fermentáló tartályába rakjuk,lenyomkodjuk és annyi vizet adunk hozzá,hogy a zöldségeket ellepje
  • Fóliával lefedjük. Elindítjuk a Kimchi programot, 28 órára állítjuk.
  • Ha lejárt a program, üvegekbe rakjuk, jól lezárjuk és hűtőben tároljuk felhasználásig. Érdemes megvárni fogyasztás előtt az 5. napot mert akkorra érik össze igazán.
  • Köretnek, reggeli és főétel mellé is tökéletes.

További információk

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek