Hasonló összetétellel készül mint a régi idők hordós káposztája. Fogyaszthatjuk savanyúságként, de immunrendszerünk erősítésére is, mert tele van vitaminokkal.
percElőkészítési idő 15 minutes minutes
percFőzési idő 36 minutes minutes
Összesen 51 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 4 fő
Hozzávalók
- 300 g káposzta legyalulva
- 1 db birsalma felszeletelve
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4-5 db babérlevél
- 1 evőkanál színes bors
- 2 evőkanál himalája só
- 1 db bio citrom leve
- 1 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- víz amennyi elfedi
Így készítsd!
- A hozzávalókat összekeverjük és a Vegital fermentáló tartályába tesszük.
- A káposztás keverékre annyi vizet öntünk, hogy elfedje.
- Elindítjuk a Kimchi programot és 36 órára állítjuk.
- Ha lejárt a program üvegbe tesszük és hűtőben tároljuk.
- Ezzel az időintervallummal egy kellemesen savanyú, de ropogós káposztát kapunk. Amennyiben szeretnénk még savanyúbbra, puhábbra, az időintervallumot magasabbra állíthatjuk.
További információk
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!