Előkészítés | 15 perc |
Program idő/főzés | 28 óra |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 4-500 g lila káposzta lereszelve (1 kisebb fej)
- 2 db közepes sárgarépa
- 1 csapott evőkanál himalája só
- 1 teáskanál bors
- 1 csipet köménymag
- 2 teáskanál eritrit nem paleozóknak Fig -m- Sweet édesítő (opcionális)
- 1 egész mezophil kultúra
- 3-4 evőkanál fermentált zöldséglé/savanyúkáposztalé
- 1 pohár forralt hűtött víz
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A káposztát és a répát megmossuk, megtisztítjuk.
- A káposztát vékony csíkokra metéljük, vagy gyaluljuk. A sárgarépát vékony szeletekre vágjuk a zöldség hámozóval.
- Fűszerezzük, tiszta kézzel jól összenyomkodjuk, összetörjük.
- Hozzáadjuk a vízzel elkevert mezophil kultúrát, megkeverjük és a Vegital fermentáló tartályába merjük.
- Frissen tartó fóliát teszünk rá, majd ráhelyezzük a gép tetejét. Elindítjuk a Kimchi programot.
- Ha a program lejárt csatos üvegbe adagoljuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk/vagy sötét kamrapolcon.
Megjegyzés
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!