Fermentált lila káposzta és répa

A fermentált lila káposzta mind színével, mind pedig ízével elvarázsol minket. Fogyaszthatjuk savanyúságként, főétel mellé köretként. Akár önmagában is nassolhatjuk immunrendszerünk erősítésére, ugyanis egy igazi vitamin bomba.
perc15 perc
perc1 day 4 óra
Összesen 1 day 4 óra 15 perc
Mennyiség/űrtartalom: 4

Hozzávalók
 

  • 4-500 g lila káposzta lereszelve (1 kisebb fej)
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 csapott evőkanál himalája só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 csipet köménymag
  • 2 teáskanál eritrit nem paleozóknak Fig -m- Sweet édesítő (opcionális)
  • 1 egész mezophil kultúra
  • 3-4 evőkanál fermentált zöldséglé/savanyúkáposztalé
  • 1 pohár forralt hűtött víz

Így készítsd!
 

  • A káposztát és a répát megmossuk, megtisztítjuk.
  • A káposztát vékony csíkokra metéljük, vagy gyaluljuk. A sárgarépát vékony szeletekre vágjuk a zöldség hámozóval.
  • Fűszerezzük, tiszta kézzel jól összenyomkodjuk, összetörjük.
  • Hozzáadjuk a vízzel elkevert mezophil kultúrát, megkeverjük és a Vegital fermentáló tartályába merjük.
  • Frissen tartó fóliát teszünk rá, majd ráhelyezzük a gép tetejét. Elindítjuk a Kimchi programot.
  • Ha a program lejárt csatos üvegbe adagoljuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk/vagy sötét kamrapolcon.
  • Egyéni ízlés szerint lehet ízesíteni vaníliarúd frissen kikapart késhegynyi magjával és 2 teáskanál fehérborecettel.

További információk

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek