Print
Fermentált lila káposzta és répa
A fermentált lila káposzta mind színével, mind pedig ízével elvarázsol minket. Fogyaszthatjuk savanyúságként, főétel mellé köretként. Akár önmagában is nassolhatjuk immunrendszerünk erősítésére, ugyanis egy igazi vitamin bomba.
Prep Time 15 minutes minutes
Cook Time 28 minutes minutes
Total Time 43 minutes minutes
Servings 4 fő
4-500 g lila káposzta lereszelve (1 kisebb fej) 2 db közepes sárgarépa 1 csapott evőkanál himalája só 1 teáskanál bors 1 csipet köménymag 2 teáskanál eritrit nem paleozóknak Fig -m- Sweet édesítő (opcionális) 1 egész mezophil kultúra 3-4 evőkanál fermentált zöldséglé/savanyúkáposztalé 1 pohár forralt hűtött víz
A káposztát és a répát megmossuk, megtisztítjuk.
A káposztát vékony csíkokra metéljük, vagy gyaluljuk. A sárgarépát vékony szeletekre vágjuk a zöldség hámozóval.
Fűszerezzük, tiszta kézzel jól összenyomkodjuk, összetörjük.
Hozzáadjuk a vízzel elkevert mezophil kultúrát, megkeverjük és a Vegital fermentáló tartályába merjük.
Frissen tartó fóliát teszünk rá, majd ráhelyezzük a gép tetejét.
Elindítjuk a Kimchi programot.
Ha a program lejárt csatos üvegbe adagoljuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk/vagy sötét kamrapolcon.
Egyéni ízlés szerint lehet ízesíteni vaníliarúd frissen kikapart késhegynyi magjával és 2 teáskanál fehérborecettel.
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!