Folyamatosan azon dolgozunk, hogy újabb és újabb növényi receptúrákat fejlesszünk ki. Célunk, hogy minden főbb terméket lemodellezzünk, és közelebb hozzuk azokat az ízeket, amikről sokan nem szeretnének lemondani.Nem könnyű feladat, mert az állati eredetű ízeket, valamint a boltban kapható, ízfokozókkal dúsított változatokat nehéz visszaadni – de mi kitartóan kísérletezünk, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Ilyen hiánypótló újdonság például a tejföl helyettesítése. Sikerült megalkotnunk egy igazán finom, tejfölre emlékeztető receptet, amelynek alapja a kesudió és a rizs. Krémes, ízletes és sokoldalúan használható!
percElőkészítési idő 10 perc perc
percFőzési idő 18 óra óra 30 perc perc
Mennyiség/űrtartalom: 1 liter
Hozzávalók
- 80 g kesudió
- 40 g basmati rizs
- 50 g kókuszzsír
- 4 g só (ízlés szerint)
- 5 g cukor
- 5 ml citromlé
- víz a minimum maximum jelzés közé
- 10 ml fehér borecet (utólag keverjük hozzá)
Fermentáláshoz
- 1 l "tejföl alap"
- 0.5 db mezophil baktérium kultúra (langyos alaphoz keverjük)
Így készítsd!
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Elindítjuk a Porridge programot.
- Ha lejárt a program, megvárjuk, amíg a tejszínpótló langyosra hűl és a fermentáló tartályába tesszük.
- Beoltjuk baktérium kultúrával és kimchi programon 18 órát erjesztjük, Cooling funkcióval.
További információk
Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!

