Go Back
+ servings
Print

Tejföl helyettesítő kesudióból

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy újabb és újabb növényi receptúrákat fejlesszünk ki. Célunk, hogy minden főbb terméket lemodellezzünk, és közelebb hozzuk azokat az ízeket, amikről sokan nem szeretnének lemondani.Nem könnyű feladat, mert az állati eredetű ízeket, valamint a boltban kapható, ízfokozókkal dúsított változatokat nehéz visszaadni – de mi kitartóan kísérletezünk, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Ilyen hiánypótló újdonság például a tejföl helyettesítése. Sikerült megalkotnunk egy igazán finom, tejfölre emlékeztető receptet, amelynek alapja a kesudió és a rizs. Krémes, ízletes és sokoldalúan használható!
Prep Time 10 perc
Cook Time 18 óra 30 perc
Servings 1 liter

Ingredients

  • 80 g kesudió
  • 40 g basmati rizs
  • 50 g kókuszzsír
  • 4 g (ízlés szerint)
  • 5 g cukor
  • 5 ml citromlé
  • víz a minimum maximum jelzés közé
  • 10 ml fehér borecet (utólag keverjük hozzá)

Fermentáláshoz

  • 1 l "tejföl alap"
  • 0.5 db mezophil baktérium kultúra (langyos alaphoz keverjük)

Instructions

  • A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Elindítjuk a Porridge programot.
  • Ha lejárt a program, megvárjuk, amíg a tejszínpótló langyosra hűl és a fermentáló tartályába tesszük.
  • Beoltjuk baktérium kultúrával és kimchi programon 18 órát erjesztjük, Cooling funkcióval.

Notes

Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!