Folyamatosan azon dolgozunk, hogy újabb és újabb növényi receptúrákat fejlesszünk ki. Célunk, hogy minden főbb terméket lemodellezzünk, és közelebb hozzuk azokat az ízeket, amikről sokan nem szeretnének lemondani.Nem könnyű feladat, mert az állati eredetű ízeket, valamint a boltban kapható, ízfokozókkal dúsított változatokat nehéz visszaadni – de mi kitartóan kísérletezünk, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Ilyen hiánypótló újdonság például a tejföl helyettesítése. Sikerült megalkotnunk egy igazán finom, tejfölre emlékeztető receptet, amelynek alapja a kesudió és a rizs. Krémes, ízletes és sokoldalúan használható!
Prep Time 10 percperc
Cook Time 18 óraóra30 percperc
Servings 1liter
Ingredients
80gkesudió
40gbasmati rizs
50gkókuszzsír
4gsó(ízlés szerint)
5gcukor
5mlcitromlé
víza minimum maximum jelzés közé
10mlfehér borecet (utólag keverjük hozzá)
Fermentáláshoz
1l"tejföl alap"
0.5dbmezophil baktérium kultúra (langyos alaphoz keverjük)
Instructions
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
Elindítjuk a Porridge programot.
Ha lejárt a program, megvárjuk, amíg a tejszínpótló langyosra hűl és a fermentáló tartályába tesszük.