Felverhető "tejszín"/"tejszínhab"
Ez a "tejszín" alap azért különleges, mert "habtejszínné" alakítható. A hab hosszabb idejű állás esetén sem esik össze, nagyon jó állagú.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 100 g kókuszreszelék
- 15 g rizs
- 350 g kókuszzsír
- 2 evőkanál kókusz fehérje
- 1 evőkanál kollagén peptid
- 20 g eritrit
- 1 g himalája só
- víz a minimum jelig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
-
A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
Ez a "tejszín" elég sűrű lesz, de ha szeretnénk még sűrűbbre, szűrést követően 0,5-1 kiskanál konjak liszttel és/vagy ugyanannyi xantánnal tovább sűríthetjük a "Nyers italok"/ "Juice" programmal.
Hab elkészítése
-
A hab elkészítése kétféle módon történhet: konyhai elektromos habverővel/robotgéppel, illetve habszifonnal.
-
A robotgép elég időigényes, körülbelül 8-10 percig kell habosítani a tejszín-helyettesítőt, hogy kemény habot kapjunk.
-
Egyszerűbb megoldás a habszifon használata. Ilyenkor a szifonba tesszük 2-3 dl mennyiségű „tejszín”alapot, és belecsavarjuk a habpatront.
-
Fontos! A habszifonban készült habot érdemes azonnal felhasználni, mert a hűtőben a nagy mennyiségű kókuszzsír annyira megkeményedhet, hogy a hab később már nehezen, vagy egyáltalán nem jön ki a palackból.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen habos tejszínhelyettesítőt készíteni? Kattints IDE!