Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Ez a "tejszín" elég sűrű lesz, de ha szeretnénk még sűrűbbre, szűrést követően 0,5-1 kiskanál konjak liszttel és/vagy ugyanannyi xantánnal tovább sűríthetjük a "Nyers italok"/ "Juice" programmal.
Hab elkészítése
A hab elkészítése kétféle módon történhet: konyhai elektromos habverővel/robotgéppel, illetve habszifonnal.
A robotgép elég időigényes, körülbelül 8-10 percig kell habosítani a tejszín-helyettesítőt, hogy kemény habot kapjunk.
Egyszerűbb megoldás a habszifon használata. Ilyenkor a szifonba tesszük 2-3 dl mennyiségű „tejszín”alapot, és belecsavarjuk a habpatront.
Fontos! A habszifonban készült habot érdemes azonnal felhasználni, mert a hűtőben a nagy mennyiségű kókuszzsír annyira megkeményedhet, hogy a hab később már nehezen, vagy egyáltalán nem jön ki a palackból.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen habos tejszínhelyettesítőt készíteni? Kattints IDE!