Go Back
+ servings
Print

Felverhető "tejszín"/"tejszínhab"

Ez a "tejszín" alap azért különleges, mert "habtejszínné" alakítható. A hab hosszabb idejű állás esetén sem esik össze, nagyon jó állagú.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

Instructions

  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
  • A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • Ez a "tejszín" elég sűrű lesz, de ha szeretnénk még sűrűbbre, szűrést követően 0,5-1 kiskanál konjak liszttel és/vagy ugyanannyi xantánnal tovább sűríthetjük a "Nyers italok"/ "Juice" programmal.

Hab elkészítése

  • A hab elkészítése kétféle módon történhet: konyhai elektromos habverővel/robotgéppel, illetve habszifonnal.
  • A robotgép elég időigényes, körülbelül 8-10 percig kell habosítani a tejszín-helyettesítőt, hogy kemény habot kapjunk.
  • Egyszerűbb megoldás a habszifon használata. Ilyenkor a szifonba tesszük 2-3 dl mennyiségű „tejszín”alapot, és belecsavarjuk a habpatront.
  • Fontos! A habszifonban készült habot érdemes azonnal felhasználni, mert a hűtőben a nagy mennyiségű kókuszzsír annyira megkeményedhet, hogy a hab később már nehezen, vagy egyáltalán nem jön ki a palackból.

Notes

Te is szeretnél ilyen habos tejszínhelyettesítőt készíteni? Kattints IDE!