Aki a mákos beiglit szereti, ezért az italért is rajongani fog. Édes, sűrű ital, ami ünnepi hangulatot teremt egy borongósabb hétköznapon is. Szűrleményéből isteni muffin, töltelék, torta alap készülhet.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 35 minutes minutes
Összesen 45 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter
Hozzávalók
- 130 g mák
- 36 g kókuszreszelék
- 30 g rizs
- 20 ml Olajessimo
- 10 g kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
- 60 g eritrit
- 1 kk glicin
- 50 g mazsola
- 2 kk fahéj
- 0,5 bio citromhéj
- 1-3 cm vaníliarúd
- 1 g himalája só
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
- Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
- A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
- A desszert ital variációkból megmaradt szárazanyag kiválóan alkalmas sütemények készítésére, de akár sütemény tölteléket is összeállíthatunk belőlük. Lehet muffin, tortalap, vagy kevert sütemény is
További információk
Kíváncsi vagy mivel főztük? Kattints IDE!