A megmaradt szűrlemény felhasználására tökéletes ez a recept. Csak a képzelet szab határt a variációinak. Elkészítheted tortaként, vagy muffin sütiformában is.
percElőkészítési idő 20 minutes minutes
percFőzési idő 40 minutes minutes
Összesen 1 hour hour
Mennyiség/űrtartalom: 12 szelet
Hozzávalók
- 2 adag mogyoró ital szűrlemény lehet más szűrlemény is.
- 4 db tojássárgája
- 4 db tojásfehérje
- 8 evőkanál eritrit
- 40 g kókuszzsír olvasztott
- 4 evőkanál víz
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 1 kávéskanál konjac liszt
- 0,5 bio citrom leve
- 0,5 bio citrom reszelt héja
- 0,5 dl rum vagy vízbe kevert rum aroma
- 50 g mazsola lehet több, kevesebb ízlés szerint
- 200 g cukormentes sárgabarack lekvár ízlés szerint változtatható
- 100 g csokoládé
Így készítsd!
- A szűrleményt tegyük sütőbe körülbelül egy órára, 150 fokon szárítsuk meg, ha teljesen kiszáradt, késes aprítóban daráljuk lisztesre.
- Verjünk fel négy tojás fehérjét 4 evőkanál eritrittel és fél citrom levével habosra.
- A 4 tojássárgáját 40 g olvasztott kókuszzsírral és 4 evőkanál vízzel ugyancsak keverjük habosra.
- Dolgozzuk össze a kettőt és adjuk hozzá a 1 csapott kiskanálnyi sütőporral, az útifűmaghéjjal, a konjac liszttel és egy vanília rúd kikapart belsejével elkevert szűrlemény lisztet.
- Keverjünk a tésztába a rumba áztatott és lecsepegtetett mazsolát.
- Az egészet tegyük egy szilikon formába (lehet kerek tortaforma, vagy szögletes, (de lehet belőle muffint is készíteni).
- Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, ekkor végezzünk tűpróbát. Ha nem ragad már rá a tűre a tészta, akkor készen van. Ha szükséges, süssük még 10-15 percig, a lényeg, hogy lágy, de nem ragadós tésztájú sütit kapjunk.
- Amikor kihűlt, vagy vágjuk ketté (ha elég magas, akár 3 részre is) a tortalapot, kenjük meg lekvárral, tedd egymásra őket, és kend el a tetejükön a csokimázt.
- A csokimázhoz a csokit pici vízzel és egy evőkanál kókuszzsírral elkeverve olvasszuk fel forró víz felett.
- Amint a csokimáz megdermedt, már szeletelhetjük is.
- A muffin ugyanígy készül, csak a csokimáz tetejére halmozzuk a kiskanál barack dzsemet, vagy tálaláskor kanalazzuk mellé a tányérra.
További információk
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!