Azt valamennyien tudjuk, hogy a pisztácia nagyon finom és felemelő érzés szemezgetni a felnyíló héjakból előbukkanó magokat. Ebből az ízletes és pozitív tulajdonságokkal bíró magból tejhelyettesítő is készíthető.
Egy krémes, sűrű italt kapunk, a pisztácia jellegzetes ízvilágával, enyhén zöldes-szürke színben.
Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 75 g pisztácia héjtalanított, sótlan
- 36 g kókuszreszelék
- 20 ml Olajessimo
- 20 g eritrit
- 1 g himalája só
- víz a maximum jelzésig
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
- A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. Érdemes kétszer leszűrni, hogy ne maradjanak benne torkot irritáló kis morzsák.
- A pisztácia ital állás közben bezöldülhet, de ez az ízén nem változtat.
Megjegyzés
Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!