https://www.youtube.com/watch?v=nhmQ0C-kaiw
A növényi tejpótlók főzése során keletező szűrlemény felhasználásához született ez a recept. Sütés nélküli, egyszerűen elkészíthető, könnyű desszert.
percElőkészítési idő 30 minutes minutes
percFőzési idő 40 minutes minutes
Összesen 1 hour hour 11 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom:    10 szelet
Hozzávalók
Alsó réteg
- 300 g darált keksz
 - 100 g margarin
 
Kókuszos réteg
- 200 g szűrlemény
 - 100 g cukor/eritrit
 - 500 ml növényi tejpótló
 - 80 g búzadara
 
Csokimáz
- 200 ml növényi "tejszín"
 - 100 g étcsokoládé
 - 30 g margarin
 
Így készítsd!
- Öntsd a darált kekszet egy tálba.
 - Add hozzá a felolvasztott margarint.
 - Alaposan keverd össze.
 - A keveréket tedd egy fóliával kibélelt formába.
 - Nyomkodd le, majd tedd félre.
 - A kókuszos réteghez öntsd a tejpótlót egy fazékba és kezdd el melegíteni.
 - Add hozzá az édesítőt, vagy a cukrot.
 - Öntsd bele a búzadarát és a szűrleményt is.
 - Gyakori kevergetés mellett főzd sűrűre.
 - A sűrű masszát öntsd a kekszes réteg tetejére.
 - Tedd a hűtőbe 15 percre.
 - A csokimázhoz kezdd el melegíteni a növényi "tejszínt".
 - Add hozzá a felolvasztott csokoládét, és a felolvasztott margarint.
 - Gyakori kevergetés mellett főzd pár percig, amíg sűrű és fényes lesz.
 - Öntsd a kókuszos réteg tetejére.
 - Szépen egyengesd el a csoki réteget, majd tedd a hűtőbe pár órára.
 
								
															
								
								
