Vegán kölesgombóc – hamis túrógombóc

Vegán kölesgombóc - hamis túrógombóc

A kölest előszeretettel használta a magyar konyha a régmúltban, például kásák készítésére. Manapság azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, pedig gazdag rostokban, gluténmentes, és még az ára is kedvező. A köles egy álgabona, amelyet használhatunk köretként, főételként zöldségekkel, fűszerekkel, pástétomok készítéséhez, köles-körözötthöz, de használható édes ételként is, például túró helyettesítőjeként is. Ezúttal egy túrógombócra emlékeztető desszert készült. A recept a Dizájnkonyha és a Vegital együttműködéséből született.

Alapanyagok

  • 200 g köles
  • 200 ml víz
  • 450 ml mandulaital
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál fahéj

Így készítsd!

  1. A Vegán Túrógombóc elkészítéséhez mérjük ki a kölest és tegyük egy főzőedénybe.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet, a vaníliát, majd a vizet és a mandulatejet.
  3. Keverjük el, majd alacsony hőfokon főzzük addig, amíg a köles teljesen megszívja magát. Gyakran kevergessük, hogy ne kapja le.
  4. Ezután egy serpenyőbe tegyünk panírmorzsát és egy kevés fahéjat. Keverés mellett pirítsuk pár percig.
  5. Forgassuk meg a vegán gombócokat.
  6. Kínálhatjuk lekvárral, friss gyümölcsökkel.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek