A vegán „tejbegríz” egy ízletes és tápláló reggeli, amely ebben az esetben kókusztej felhasználásával készült.  A kókuszból főzött tejpótló kiváló alternatíva a tej helyettesítésére, és gazdag ízvilágot kölcsönöz a gríznek. 
A recept a Dizájnkonyha és a Vegital együttműködéséből született.
Hozzávalók
- 500 ml kókusztej
 - 70 g rizsdara
 - 20 g kókuszreszelék
 - 1 teáskanál vanília kivonat
 - 2 teáskanál eritrit / édesítő
 - 2 teáskanál kakaópor
 - 2 teáskanál kókusz chips
 
Így készítsd!
- A kókusztejet, a vaníliát, a kókuszreszeléket, a rizsdarát és az édesítőt egy főzőedénybe kimérjük.
 - Közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
 - Amikor kész, tálkákba tesszük.
 - A tetejét megszórjuk kakaóporral és kókuszchipsszel.
 
								
															
								
								
