https://www.youtube.com/watch?v=7RMnF4xMXeU
Finom, krémes joghurtpótló, aminek az alapját a pisztácia adja. Diós ízjegyeivel igazán kellemes aroma jellemzi. Kiváló kiegészítője granolának, müzlinek, gabonapehelynek.
percElőkészítési idő 1 minute minute
percFőzési idő 8 minutes minutes
Összesen 9 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom:    1.2 l
Hozzávalók
Pisztácia"tejszín"
- 75 g pisztácia
 - 50 g rizs
 - 50 g kókuszzsír
 - 20 g eritrit
 - 1 g só
 - víz a minimum-maximum jelzés közé
 
Joghurtpótló
- 1 l "joghurt" alap (az elkészült és kihűlt tejszínhelyettesítő)
 - 1 adagolókanál joghurt baktérium kultúra
 - 1 tk cukor
 - 0,5 dl víz
 
Így készítsd!
- Először elkészítjük a joghurt alapját, azaz a pisztácia"tejszínt". Minden hozzávalót a Vegital növényi italkészítőnk tartályába teszünk, és elindítjuk a Cereal programot.
 - Ha lejárt a program, öntsük az elkészült italt egy edénybe és várjuk meg míg langyosra hűl. Ez azért fontos, mert ha túl forró a "tejszín", elpusztulhatnak a baktériumok.
 - Ha kihűlt az ital, öntsük a Vegital fermentáló tartályába. A 0,5 dl vízben jól keverjük el a baktérium kultúrát, és ezt is öntsük az alaphoz, a cukorral együtt. Alaposan keverjük össze.
 - Tegyük a fermentálóra a tetejét, és indítsuk el a 8 órás Joghurt programot. Nyomjuk be a Cooling programot is.
 - Granolával, gyümölcsökkel, magvakkal tálalhatjuk, de önmagában is nagyon finom.
 
								
															
								
								
