Kókusztej feltunningolva
Ez a kókusztej azért különleges, mert kollagén peptidet tartalmaz.
Az emésztést már alig igénylő kollagén peptid segítheti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő működését, hajlékonyságát.
A hozzá adott kókusz fehérje pedig kiválóan növeli a tejhelyettesítő ital egyébként alacsony fehérje tartalmát, ezért érdemes hozzáadni 1-2 evőkanállal.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 110 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál kollagén peptid
- 20 g eritrit
- 1 evőkanál kókusz fehérje
- 15 ml Olajessimo
- 1 g himalája só
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
A szűrleményből készülhet ízletes desszert, sütemény, de akár kókuszliszt is.
-
A kókusztejre jellemző, hogy állás közben a kókuszzsír elválik a folyadéktól, ezért fogyasztás előtt érdemes összerázni.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!