Go Back
+ servings
Print

Kókusztej feltunningolva

Ez a kókusztej azért különleges, mert kollagén peptidet tartalmaz. Az emésztést már alig igénylő kollagén peptid segítheti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő működését, hajlékonyságát. A hozzá adott kókusz fehérje pedig kiválóan növeli a tejhelyettesítő ital egyébként alacsony fehérje tartalmát, ezért érdemes hozzáadni 1-2 evőkanállal.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

Instructions

  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
  • A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • A szűrleményből készülhet ízletes desszert, sütemény, de akár kókuszliszt is.
  • A kókusztejre jellemző, hogy állás közben a kókuszzsír elválik a folyadéktól, ezért fogyasztás előtt érdemes összerázni.

Notes

Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!