Tejmentes, vegán sajtpótlót készítettünk, ami a cheddar sajt jegyeit hordozza.
Egyszerűen elkészíthető, szeletelhető. A megadott mennyiségekkel 2 db 10 cm átmérőjű sajtkorong készíthető.
percElőkészítési idő 20 minutes minutes
percFőzési idő 10 minutes minutes
Összesen 38 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom:    2 db
Hozzávalók
- 150 g kesudió
 - 240 ml növényi ital pl. mandulaital, kesuital
 - 15 ml citromlé
 - 50 g kókuszolaj
 - 10 g só
 - 2 g füstölt pirospaprika
 - 15 g sörélesztőpehely
 - 2 g fokhagymapor
 - 5 g vöröshagymapor
 - 2 g kurkuma
 - 10 g tápióka keményítő
 - 10 g agar-agar
 
Így készítsd!
- Készíts elő minden hozzávalót és öntsd egy erős aprítógépbe. Addig pürésítsd (kb 3-4 percig), amíg teljesen krémes állagú nem lesz.
 - Öntsd a masszát egy lábasba, és melegítsd közepes lángon, közben folyamatosan kevergesd. Ne forrald fel, mert könnyen leéghet.
 - Pár perc múlva vedd le a tűzhelyről, és kanalazd a masszát kiolajozott, hőálló tálkákba. Mi kettőbe öntöttük, de akár egy nagyobba is teheted.
 - Tedd hűtőbe egy éjszakára, hogy jól megdermedjen.
 - Másnapra el is készül a könnyedén vágható, füstös ízű vegán sajthelyettesítő.
 
								
															
								
								
