A quinoából főzhető gríz remek alternatívája a hagyományos tejbegríznek.
A quinoa kiváló fehérje- és rostforrás, és gluténmentes is, így ideális választás lehet azok számára, akik érzékenyek a gluténre. Az ízletes, enyhén diós jegyek és a quinoa jellegzetesen rágós állaga együtt egy különlegesen finom desszertet eredményeznek.
percElőkészítési idő 5 minutes minutes
percFőzési idő 20 minutes minutes
Összesen 25 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.8 l
Hozzávalók
- 185 g quinoa
- 60 g kókuszreszelék
- 30 g eritrit
- 1 evőkanál Olajessimo
- 2 csipetnyi só
- 10 g vaníliás cukor vagy eritrit
- víz a minimum jelzésig
Így készítsd!
- A gríz hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Cereal/Kása programot programot.
- Ezt a desszertet nem szükséges szűrni. A program végeztével tálaljuk és meghinthetjük fahéjal, vagy kakaóporral.