Kenőkrém kesudióból

Kenőkrém kesudióból

A kesudióból készült kenőkrém garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. A kesudió krémes és selymes textúrájának köszönhetően kellemesen olvad a szájban, miközben gazdag, diós aromáival egészíti ki a pirítóst, vagy a mellé fogyasztott zöldségeket, ropogtatnivalókat.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 10 minutes
Összes idő 20 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2

Alapanyagok

  • 100 g kesudió (beáztatva 150 g)
  • 100 g "rizsjoghurt" vagy más semleges ízű növényi "joghurt"
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 g
  • 20 g kókuszolaj

Így készítsd!

  1. A kesudiót beáztatjuk forró vízbe 30 percre. Fél óra után leöntjük róla a vizet és a többi hozzávalóval együtt egy jó erős aprítógépbe tesszük.
  2. Addig kell turmixolni, amíg igazán krémes lesz. Amikor elkészül, akkor kicsit folyósabb állagú, de hűtőben tartva olyan, mint egy vajkrém. Szépen kenhető.
  3. A sajtos jellegét a sörélesztőpehely adja. Ha többet rakunk bele, akkor még jobban érződik.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek