A kesudióból készült kenőkrém garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. A kesudió krémes és selymes textúrájának köszönhetően kellemesen olvad a szájban, miközben gazdag, diós aromáival
egészíti ki a pirítóst, vagy a mellé fogyasztott zöldségeket, ropogtatnivalókat.
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 10 minutesminutes
Total Time 20 minutesminutes
Servings 2fő
Ingredients
100gkesudió(beáztatva 150 g)
100g"rizsjoghurt"vagy más semleges ízű növényi "joghurt"
1evőkanálsörélesztőpehely
1teáskanálfehérborecet
1teáskanálcitromlé
1gsó
20 g kókuszolaj
Instructions
A kesudiót beáztatjuk forró vízbe 30 percre. Fél óra után leöntjük róla a vizet és a többi hozzávalóval együtt egy jó erős aprítógépbe tesszük.
Addig kell turmixolni, amíg igazán krémes lesz. Amikor elkészül, akkor kicsit folyósabb állagú, de hűtőben tartva olyan, mint egy vajkrém. Szépen kenhető.
A sajtos jellegét a sörélesztőpehely adja. Ha többet rakunk bele, akkor még jobban érződik.