A kesudióból készült kenőkrém garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. A kesudió krémes és selymes textúrájának köszönhetően kellemesen olvad a szájban, miközben gazdag, diós aromáival
egészíti ki a pirítóst, vagy a mellé fogyasztott zöldségeket, ropogtatnivalókat.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő10minutes
Összes idő20minutes
Mennyiség/űrtartalom2fő
Alapanyagok
100gkesudió(beáztatva 150 g)
100g"rizsjoghurt"vagy más semleges ízű növényi "joghurt"
1evőkanálsörélesztőpehely
1teáskanálfehérborecet
1teáskanálcitromlé
1gsó
20 g kókuszolaj
Így készítsd!
A kesudiót beáztatjuk forró vízbe 30 percre. Fél óra után leöntjük róla a vizet és a többi hozzávalóval együtt egy jó erős aprítógépbe tesszük.
Addig kell turmixolni, amíg igazán krémes lesz. Amikor elkészül, akkor kicsit folyósabb állagú, de hűtőben tartva olyan, mint egy vajkrém. Szépen kenhető.
A sajtos jellegét a sörélesztőpehely adja. Ha többet rakunk bele, akkor még jobban érződik.