Go Back
+ servings
Print

Kenőkrém kesudióból

A kesudióból készült kenőkrém garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. A kesudió krémes és selymes textúrájának köszönhetően kellemesen olvad a szájban, miközben gazdag, diós aromáival egészíti ki a pirítóst, vagy a mellé fogyasztott zöldségeket, ropogtatnivalókat.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2

Ingredients

  • 100 g kesudió (beáztatva 150 g)
  • 100 g "rizsjoghurt" vagy más semleges ízű növényi "joghurt"
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 g
  • 20 g kókuszolaj

Instructions

  • A kesudiót beáztatjuk forró vízbe 30 percre. Fél óra után leöntjük róla a vizet és a többi hozzávalóval együtt egy jó erős aprítógépbe tesszük.
  • Addig kell turmixolni, amíg igazán krémes lesz. Amikor elkészül, akkor kicsit folyósabb állagú, de hűtőben tartva olyan, mint egy vajkrém. Szépen kenhető.
  • A sajtos jellegét a sörélesztőpehely adja. Ha többet rakunk bele, akkor még jobban érződik.