Zöldséges rizottó
A Vegital növényi italkészítők sokoldalúságát tükrözi ez a recept. (Azokban a készülékekben főzhető, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.)
Egy könnyű rizottót főztünk, amiben zöldségek és a puha rizs harmonikus egyensúlyt teremtenek, így ez a fogás sokak számára élvezetes lehet.
Az egyszerűségében rejlő gazdag ízvilág miatt, ez a könnyű zöldséges rizottó remek választás egy gyors, mégis ízletes hétköznapi étkezéshez.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 25 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 20 ml olaj (első hozzávaló, hogy a készülék alján legyen)
- 120 g rizs
- 60 g vörös rizs (fehérrel is helyettesíthető)
- 1 g só
- 210 g francia saláta zöldség keverék (mirelitet használtunk, előtte kiolvasztottuk)
- 1 db húsleves kocka
- 1 csipetnyi bors
- víz a minimum jelzésig
Így készítsd!
-
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítőbe tesszük. Elsőként az olajat, hogy nehogy letapadjon a rizs, utána a többit.
-
Elindítjuk a Chunky soup (Soup&Stew) programot.
-
A program végeztével átkeverjük a rizottót és hagyjuk még lefedve állni kb. 15 percig, hogy a maradék nedvességet is magába szívja a rizs.