Go Back
+ servings
Nyomtatás

Zöldséges rizottó

A Vegital növényi italkészítők sokoldalúságát tükrözi ez a recept. (Azokban a készülékekben főzhető, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.) Egy könnyű rizottót főztünk, amiben zöldségek és a puha rizs harmonikus egyensúlyt teremtenek, így ez a fogás sokak számára élvezetes lehet. Az egyszerűségében rejlő gazdag ízvilág miatt, ez a könnyű zöldséges rizottó remek választás egy gyors, mégis ízletes hétköznapi étkezéshez.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 25 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 20 ml olaj (első hozzávaló, hogy a készülék alján legyen)
  • 120 g rizs
  • 60 g vörös rizs (fehérrel is helyettesíthető)
  • 1 g
  • 210 g francia saláta zöldség keverék (mirelitet használtunk, előtte kiolvasztottuk)
  • 1 db húsleves kocka
  • 1 csipetnyi bors
  • víz a minimum jelzésig

Így készítsd!

  1. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítőbe tesszük. Elsőként az olajat, hogy nehogy letapadjon a rizs, utána a többit.
  2. Elindítjuk a Chunky soup (Soup&Stew) programot.
  3. A program végeztével átkeverjük a rizottót és hagyjuk még lefedve állni kb. 15 percig, hogy a maradék nedvességet is magába szívja a rizs.