Mexikói vaníliás fahéjas kukorica ital

Mexikói ihletésű, élénk sárga színű desszert ital. Íze szinte nem is emlékeztet a kukoricáéra, inkább egy édes, fahéjas, sűrű állagú finomságot kortyolhatunk. Meglepően finom, érdemes kipróbálni.
perc10 minutes
perc35 minutes
Összesen 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter

Hozzávalók
 

  • 250 g morzsolt kukorica friss, mélyhűtött, vagy konzerv
  • 30 g eritrit
  • 1 kiskanál fahéj
  • 250 ml rizs ital készülhet kókusztejjel is
  • 2 cm vanília rúd
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!
 

  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: krémleves, cream soup, vagy kukorica ital, corn juice
  • A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • Tipp: Az ital készülhet kókusztejjel is. Ebben az esetben víz helyett is kókusztejet használjunk.

További információk

Kíváncsi vagy mivel főztük?  Kattints IDE!
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek