Barnamártás
Recept nyomtatása
Barnamártás
A klasszikus barnamártás napokig készül főként éttermi környezetben, ahol bőven van idő több napig érlelni az ízeket. Egy gyors változatot készítettünk, ami kevésbé macerás, de aromája nagyon hasonlít az eredetihez. Sültek és grillezett zöldségek fenséges kiegészítője.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 30 perc
Mennyiség
l
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 30 perc
Mennyiség
l
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A zöldségeket előkészítjük és kis kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és megkaramellizáljuk a kókuszvirágcukrot. Nagyon figyeljünk, mert könnyen odakaphat.
  3. A megkaramellizált cukorhoz adjuk a zöldségeket és gyakran átforgatva 10 percig pirítjuk.
  4. A pirított zöldségeket a vízzel és a vörösborral a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Juice funkciót.
  5. Ha lejárt a program, a Smooth funkció segítségével főzzük készre a mártást.
Megjegyzés

*Lehetőség szerint kevésbé sós szójaszószt használjunk.  Amennyiben a szójaszósz nagyon sós, akkor ne adjunk hozzá pluszban sót, hanem utólag ízesítsük a kész mártást, amennyiben szükséges.

Ha a mártás nem elég sűrű, utólag keverhetünk hozzá 1 evőkanál rizs-vagy kukoricalisztet.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek