A klasszikus barnamártás napokig készül főként éttermi környezetben, ahol bőven van idő több napig érlelni az ízeket.
Egy gyors változatot készítettünk, ami kevésbé macerás, de aromája nagyon hasonlít az eredetihez. Sültek és grillezett zöldségek fenséges kiegészítője.
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 30 minutesminutes
Total Time 40 minutesminutes
Servings 1.3l
Ingredients
20gvaj
20gkókuszvirágcukorvagy nádcukor
100gsárgarépa
50gfehér répa
20gzellergumó
80gvöröshagyma
100galma
1csipetnyi kakukkfű
1csipetnyi bors
1kiskanálmustár
3evőkanálszójaszósz
1,5dlvörösbor
1kiskanál só(mennyiségét meghatározza, hogy a szójaszósz mennyire sós)
1mokkáskanálételízesítő
500mlzöldség alaplé
Instructions
A zöldségeket előkészítjük és kis kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és megkaramellizáljuk a kókuszvirágcukrot. Nagyon figyeljünk, mert könnyen odakaphat.
A megkaramellizált cukorhoz adjuk a zöldségeket és gyakran átforgatva 10 percig pirítjuk.
A pirított zöldségeket a vízzel és a vörösborral a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Juice funkciót.
Ha lejárt a program, a Smooth funkció segítségével főzzük készre a mártást.
Notes
*Lehetőség szerint kevésbé sós szójaszószt használjunk. Amennyiben a szójaszósz nagyon sós, akkor ne adjunk hozzá pluszban sót, hanem utólag ízesítsük a kész mártást, amennyiben szükséges.Ha a mártás nem elég sűrű, utólag keverhetünk hozzá 1 evőkanál rizs-vagy kukoricalisztet.