Mézeskalács ital

Az év legszebb ünnepének közeledtével sokan szeretnénk feldobni az ünnepi vacsorát valami egészséges, de mégis látványos finomsággal. Mi is lehetne most időszerűbb, mint egy remek mézeskalács ital földimandulával, aminek szürleményéből egy ízletes karácsonyi muffint is süthetünk.
perc5 minutes
perc25 minutes
Összesen 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l

Hozzávalók
 

  • 120 g földimandula vagy mandula
  • 72 g kókuszreszelék
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 0,5 mokkáskanál
  • 1 evőkanál Olajesssimo
  • 2-3 cm vaníliarúd
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!
 

  • A hozzávalókat a méz kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük, és elindítjuk a Soymilk/ Dry Bean/ Five Grain programot.
  • Aki nagyon fahéj imádó - még adhat hozzá fahéjat, illetve amikor már 60 fok alá hűlt az ital, 2-3 evőkanál mézet. Ha mézet használunk, akkor azt mindig szűrést követően keverjük a kihűlőfélben levő italhoz, így benne maradnak az értékes hatóanyagok.
  • Miután leszűrtük az italt, a szűrleményt se dobjuk ki, mert kiváló alapanyaga lehet muffinnak, piskótának.
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek