Go Back
+ servings
Print

Mézeskalács ital

Az év legszebb ünnepének közeledtével sokan szeretnénk feldobni az ünnepi vacsorát valami egészséges, de mégis látványos finomsággal. Mi is lehetne most időszerűbb, mint egy remek mézeskalács ital földimandulával, aminek szürleményéből egy ízletes karácsonyi muffint is süthetünk.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

  • 120 g földimandula vagy mandula
  • 72 g kókuszreszelék
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 0,5 mokkáskanál
  • 1 evőkanál Olajesssimo
  • 2-3 cm vaníliarúd
  • víz a maximum jelzésig

Instructions

  • A hozzávalókat a méz kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük, és elindítjuk a Soymilk/ Dry Bean/ Five Grain programot.
  • Aki nagyon fahéj imádó - még adhat hozzá fahéjat, illetve amikor már 60 fok alá hűlt az ital, 2-3 evőkanál mézet. Ha mézet használunk, akkor azt mindig szűrést követően keverjük a kihűlőfélben levő italhoz, így benne maradnak az értékes hatóanyagok.
  • Miután leszűrtük az italt, a szűrleményt se dobjuk ki, mert kiváló alapanyaga lehet muffinnak, piskótának.