Fermentált szilva savanyúság

A szilva egy olyan fantasztikus gyümölcs, aminek nemcsak az édes, de a savanyú, fűszeres aromák is jól állnak. Egy finom, ropogós erjesztett ételt késztettünk belőle. Bármilyen főfogás mellé ízletes, ami egy kis savanyúságot kíván.
perc10 minutes
perc24 minutes
Összesen 34 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 350 g

Hozzávalók
 

  • 350 g szilva (mag nélküli súly)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes lilahagyma
  • 1 kiskanál mustármag
  • 1 kiskanál
  • 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • víz amennyi ellepi a gyümölcsöt

Így készítsd!
 

  • A savanyúsághoz legmegfelelőb gyümölcs, ami már érett, de még roppanós. A szilvákat megtisztítjuk és kimagozzuk. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk.
  • A zöldségeket és gyümölcsöket egymásra rétegezzük a fermentáló tartályába, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket.
  • A baktériumkultúrát feloldjuk kb. fél dl vízben és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a gyümölcshöz.
  • Elíndítjuk a Kimchi programot, 24 órát állítunk és a Cooling funkciót is benyomjuk.
  • Tipp: A savanyúság fűszerezését egyéni ízlés szerint változtathatjuk. Adhatunk hozzá színes borsot, rozmaringot, illetve ecetet is.
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek