Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 36 óra fermentálás |
Mennyiség |
db
|
Hozzávalók
- 10 db paprika közepes méretű
- 250 g káposzta (amennyi a paprikába belefér, lehet több is)
- 2 db babérlevél
- 1 teáskanál szemesbors
- 1 evőkanál só
- 1,5 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- víz amennyi ellepi a zöldségeket
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A paprikákat megmossuk, a tetejüket levágjuk és kiszedjük a belsejüket. A káposztát legyaluljuk és megtöltjük vele a paprikákat.
- A felöntőléhez a sós vizet felforraljuk, majd visszahűtjük.
- A fermentáló tartályába tesszük a babérlevelet, borsot, majd a töltött paprikákat.
- A baktériumkultúrát elkeverjük körülbelül fél dl vízben és a visszahűtött felöltőléhez adjuk. Ráöntjük a paprikára, úgy, hogy elfedje azokat.
- Kimchi programon 36 órát erjesztjük és a Cooling funkciót is benyomjuk.
Megjegyzés
F.S.Gitka receptje