Kovászos uborka

A nyári ebédek finom kísérője a kovászos uborka. A legtöbb háziasszonynak saját praktikája, receptje van, hogy lesz ízletes. Mi most egy roppanós, kenyér nélküli verziót készítettünk a Vegital fermentálóban.
perc10 minutes
perc2 days 12 hours
Összesen 1 day 12 hours 10 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 500 g

Hozzávalók
 

  • 500 g uborka (kisebb méretűek)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kapor
  • 500 ml víz
  • 10 g
  • 1 adagolókanál kovász baktérium kultúra
  • 1 mokkáskanál nádcukor

Így készítsd!
 

  • Az uborkákat megtisztítjuk, oldalukat beirdaljuk.
  • A zöldségeket a Vegital fermentáló tartályába rétegezzük.
  • A vízből kimérünk 0,5 dl-t egy kis pohárba és elkeverjük benne a kovász kultúrát.
  • A maradék felöntőlébe keverjük a sót, a cukrot és a vízzel elegyített kovász baktériumot.
  • A kész levet a zöldségekre öntjük.
  • Elindítjuk a Kimchi programot, 36 órát állítunk és benyomjuk a Cooling gombot is.
  • Érdemes többször megkóstolni az uborkát, ha nem elég savanyú, az erjesztés időintervalluma növelhető.
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek