A nyári ebédek finom kísérője a kovászos uborka. A legtöbb háziasszonynak saját praktikája, receptje van, hogy lesz ízletes. Mi most egy roppanós, kenyér nélküli verziót készítettünk a Vegital fermentálóban.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 2 days days 12 hours hours
Összesen 1 day day 12 hours hours 10 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 500 g
Hozzávalók
- 500 g uborka (kisebb méretűek)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál kapor
- 500 ml víz
- 10 g só
- 1 adagolókanál kovász baktérium kultúra
- 1 mokkáskanál nádcukor
Így készítsd!
- Az uborkákat megtisztítjuk, oldalukat beirdaljuk.
- A zöldségeket a Vegital fermentáló tartályába rétegezzük.
- A vízből kimérünk 0,5 dl-t egy kis pohárba és elkeverjük benne a kovász kultúrát.
- A maradék felöntőlébe keverjük a sót, a cukrot és a vízzel elegyített kovász baktériumot.
- A kész levet a zöldségekre öntjük.
- Elindítjuk a Kimchi programot, 36 órát állítunk és benyomjuk a Cooling gombot is.
- Érdemes többször megkóstolni az uborkát, ha nem elég savanyú, az erjesztés időintervalluma növelhető.