A tiramisu és a palacsinta már önmagában is ellenállhatatlan, ez a tejmentes kombináció viszont egyértelműen magával ragadó. Az enyhén kávés, krémes desszert előételként, de ebéd után fogyasztva is bearanyozza a napot.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 25 minutes minutes
Összesen 35 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom:    1.3 l
Hozzávalók
Quiona ital:
- 45 g quinoa
 - 18 g kókuszreszelék
 - víz a maximum jelzésig
 
Palacsinta tészta:
- 130 g liszt
 - 20 g kakaópor
 - 1 csipetnyi só
 - 1 teáskanál porcukor
 - 3 db tojás
 - 300 ml quinoa ital
 - 100 ml szódavíz
 - 20 ml olaj
 
Palacsinta töltelék
- 500 g kesudió mascarpone
 - 70 g porcukor
 - 10 g vaníliás cukor
 - 2 dl presszó kávé
 - 20 db babapiskóta
 
"Mascarpone"
- 80 g kesudió
 - 200 ml kókuszkrém
 - 1 csipetnyi só
 - 5 g xantán
 - 0,5 db bio citrom leve
 
Szóráshoz
- kakaópor
 
Így készítsd!
Quinoa ital:
- Először elkészítjük a quinoa italt. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
 - Elindítjuk a Soymilk programot. A kész italt leszűrjük.
 
Mascarpone:
- A kesudiót megmossuk meleg vízzel, majd 2-3 órán át áztatjuk annyi vízben, ami bőven ellepi.
 - Ha a kesudiók kicsit megduzzadtak, leöntjük a vizet. Hozzáadjuk a kókuszkrémet, csipet sót és frissen facsart citromlevet.
 - Összeturmixoljuk, majd pár perc után beletesszük a xantánt, és tovább turmixoljuk, amíg a kesudió teljesen szét nem forgácsolódik. Így egy sűrű krémet kapunk.
 
Palacsinta:
- A tiramisu palacsinta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk.
 - Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a palacsintatésztát, majd egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajat rakunk az első pár palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le. (A palacsinta hozzávalói és a sütés folyamata abszolút egyéni, ha szükséges, minden palacsinta előtt lehet használni egy kis olajat.)
 
Töltelék:
- A töltelékhez a kesudió-mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
 - A presszókávét egy tálba öntjük.
 - Egy megsült palacsintát megkenünk a mascarponekrémmel, kávéba áztatott babapiskótát rakunk rá, és feltekerjük. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is, megszórjuk kakaóporral, és tálaljuk.
 
További információk
R. Nikoletta receptje- tavaszi receptverseny helyezett
								
															
								
								
