A nyári hőségben igazán jól tud esni egy gombóc fagyi, vagy több gombóc. 🙂
Esetleg egy pálcikás jégkrém, ami hidratál és ízével is bearanyozza a napunkat.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 48 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l
Hozzávalók
Fagyialap:
- 144 g kókuszreszelék
- 40 g rizs
- 3 evőkanál kókuszvirágcukor /vagy eritrit
- 1 evőkanál Olajessimo
- 1 csipetnyi himalája só
- víz a maximum jelzésig
Utólag turmixoljuk:
- 340 g ananász (friss, vagy konzerv)
- 65 ml kókuszkrém (Karát használtunk)
Így készítsd!
- A fagyialap hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét és először összeturmixoljuk a Blend vagy Juice funkcióval.
- Ezután elindítjuk Soymilk/Szárazmag/Dry bean programot.
- A program lejárta után a kész alapot beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
- Ezután visszaöntjük a tartályba és hozzáadjuk a gyümölcsöt és a kókuszkrémet. Elindítjuk a Juice programot.
- A kész gyümölcsös fagyialapot 3 módszerrel dolgozhatjuk tovább.
- - Fagylatkészítő géppel (1-2 óra, készülékfüggő).
- - Mélyhűtőben hűtve. Ebben az esetben dermedésig óránként jól át kell keverni. (kb. 8 óra)
- - Jégkrémkészítő formában fagyasztva. (kb. 8 óra)