Előkészítés | 15 perc |
Program idő/főzés | 25 perc (növényi ital) |
Pihentetés | 25 perc (sütemény sütési ideje) |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
Sütemény száraz hozzávalói:
- 60 g finomliszt
- 10 g kakaópor
- 2 g szódabikarbóna
- 2 g sütőpor
- 1 g só
Sütemény folyékony hozzávalói:
- 60 g aktív madre kovász (anyakovász) (50% hidratáltságú)
- 100 ml növényi ital
- 40 g kókuszolaj (olvasztva)
- 1 db tojás
- 67 g cukor
- pár csepp vanília esszencia (vagy vaníliarúd kikapart belseje vagy vaníliás cukor)
- 40 g étcsokoládé (olvasztott, magas kakaótartalmú)
Hozzávalók
Sütemény száraz hozzávalói:
Sütemény folyékony hozzávalói:
|
Elkészítés
- A tejpótló hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "soymilk", "five grain" A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
- A sütemény szárazanyagait alaposan összekeverjük.
- A folyékony hozzávalókat felsorolás sorrendjében egyneművé keverjük, a végén az olvasztott csokoládét is hozzáadjuk (ne legyen túl meleg).
- Ezután mehet bele a szárazanyagkeverék.
- Alaposan összedolgozzuk az egészet, csomómentesre.
- Ízlés szerint gazdagíthatjuk magvakkal, aszalt gyümölcsökkel.
- Egy sütőpapírral kibélelt formába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 25-30 percig) sütjük.
- Ez nem nagy adag (kb. 8 szelet), a háromszoros mennyiség 24 db muffint tesz ki, annak is nagyon finom.
Megjegyzés
N. Gréti receptje-Tavaszi receptverseny helyezett