Epres köles „kefir”

Egy frissítő gyümölcsös desszert, ami akár reggelinek, de egy könnyed vacsorának is fogyasztható. Eper helyett használhatunk más gyümölcsöket is.
perc10 minutes
perc30 minutes
Összesen 56 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l

Hozzávalók
 

A krém alaphoz:

  • 100 g köles
  • 60 g mandula
  • 2 evőkanál kókuszvirágcukor vagy eritrit
  • 1 evőkanál Olajessimo
  • 1 csipetnyi himalája só
  • víz a maximum jelzésig

"Kefirhez"- a kefir összetevőinek arányát nem szükséges átváltani

  • 1 l köles krém
  • 1 db kefir baktérium kultúra
  • 0,5 dl víz
  • 1 kiskanál kókuszvirágcukor vagy nádcukor

Gyümölcsös "kefir"

  • 1 l köles "kefir"
  • 500 g eper

Így készítsd!
 

  • A "köles" krém alapanyagait a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Először összeturmixoljuk a Blend, vagy Fruit Juice funkcióval, majd elindítjuk a Soymilk programot.
  • A kész krémet átszűrjük. Ha blansírozott mandulával dolgozunk, akkor nincs szükség szűrésre, mert alig keletkezik szűrlemény.
  • Amíg a "kefir" alap hűl, előkészítjük a baktérium kultúrát. A bacit elkeverjük 0,5 dl vízben és hozzáadjuk a cukrot is.
  • Az alapnak körülbelül 40 fokosnak kell lennie, ezt maghőmérővel tudjuk ellenőrizni. Ha elérte ezt a hőmérsékeletet, hozzáöntjük az előkészített baktérium elegyet, majd a fermentáló tartályába adagoljuk.
  • A fermentálón Kimchi programon 16 órát erjesztjük és benyomjuk a Cooling funkciót is.
  • A program lejárta után a már kész, savanyú "kefirhez" turmixoljuk az epret, vagy az általunk választott gyümölcsöt.
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek