Epres köles "kefir"
Egy frissítő gyümölcsös desszert, ami akár reggelinek, de egy könnyed vacsorának is fogyasztható. Eper helyett használhatunk más gyümölcsöket is.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 56 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
A krém alaphoz:
- 100 g köles
- 60 g mandula
- 2 evőkanál kókuszvirágcukor vagy eritrit
- 1 evőkanál Olajessimo
- 1 csipetnyi himalája só
- víz a maximum jelzésig
"Kefirhez"- a kefir összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
- 1 l köles krém
- 1 db kefir baktérium kultúra
- 0,5 dl víz
- 1 kiskanál kókuszvirágcukor vagy nádcukor
Gyümölcsös "kefir"
- 1 l köles "kefir"
- 500 g eper
Így készítsd!
-
A "köles" krém alapanyagait a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Először összeturmixoljuk a Blend, vagy Fruit Juice funkcióval, majd elindítjuk a Soymilk programot.
-
A kész krémet átszűrjük. Ha blansírozott mandulával dolgozunk, akkor nincs szükség szűrésre, mert alig keletkezik szűrlemény.
-
Amíg a "kefir" alap hűl, előkészítjük a baktérium kultúrát. A bacit elkeverjük 0,5 dl vízben és hozzáadjuk a cukrot is.
-
Az alapnak körülbelül 40 fokosnak kell lennie, ezt maghőmérővel tudjuk ellenőrizni. Ha elérte ezt a hőmérsékeletet, hozzáöntjük az előkészített baktérium elegyet, majd a fermentáló tartályába adagoljuk.
-
A fermentálón Kimchi programon 16 órát erjesztjük és benyomjuk a Cooling funkciót is.
-
A program lejárta után a már kész, savanyú "kefirhez" turmixoljuk az epret, vagy az általunk választott gyümölcsöt.