Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 16 óra fermentálás |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
A krém alaphoz:
- 100 g köles
- 60 g mandula
- 2 evőkanál kókuszvirágcukor vagy eritrit
- 1 evőkanál Olajessimo
- 1 csipetnyi himalája só
- víz a maximum jelzésig
"Kefirhez"- a kefir összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
- 1 l köles krém
- 1 db kefir baktérium kultúra
- 0,5 dl víz
- 1 kiskanál kókuszvirágcukor vagy nádcukor
Gyümölcsös "kefir"
- 1 l köles "kefir"
- 500 g eper
Hozzávalók
A krém alaphoz:
"Kefirhez"- a kefir összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
Gyümölcsös "kefir"
|
Elkészítés
- A "köles" krém alapanyagait a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Először összeturmixoljuk a Blend, vagy Fruit Juice funkcióval, majd elindítjuk a Soymilk programot.
- A kész krémet átszűrjük. Ha blansírozott mandulával dolgozunk, akkor nincs szükség szűrésre, mert alig keletkezik szűrlemény.
- Amíg a "kefir" alap hűl, előkészítjük a baktérium kultúrát. A bacit elkeverjük 0,5 dl vízben és hozzáadjuk a cukrot is.
- Az alapnak körülbelül 40 fokosnak kell lennie, ezt maghőmérővel tudjuk ellenőrizni. Ha elérte ezt a hőmérsékeletet, hozzáöntjük az előkészített baktérium elegyet, majd a fermentáló tartályába adagoljuk.
- A fermentálón Kimchi programon 16 órát erjesztjük és benyomjuk a Cooling funkciót is.
- A program lejárta után a már kész, savanyú "kefirhez" turmixoljuk az epret, vagy az általunk választott gyümölcsöt.