"Kefirhez"- a kefir összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
1lköles krém
1dbkefir baktérium kultúra
0,5dlvíz
1kiskanálkókuszvirágcukorvagy nádcukor
Gyümölcsös "kefir"
1lköles "kefir"
500geper
Instructions
A "köles" krém alapanyagait a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
Először összeturmixoljuk a Blend, vagy Fruit Juice funkcióval, majd elindítjuk a Soymilk programot.
A kész krémet átszűrjük. Ha blansírozott mandulával dolgozunk, akkor nincs szükség szűrésre, mert alig keletkezik szűrlemény.
Amíg a "kefir" alap hűl, előkészítjük a baktérium kultúrát. A bacit elkeverjük 0,5 dl vízben és hozzáadjuk a cukrot is.
Az alapnak körülbelül 40 fokosnak kell lennie, ezt maghőmérővel tudjuk ellenőrizni. Ha elérte ezt a hőmérsékeletet, hozzáöntjük az előkészített baktérium elegyet, majd a fermentáló tartályába adagoljuk.
A fermentálón Kimchi programon 16 órát erjesztjük és benyomjuk a Cooling funkciót is.
A program lejárta után a már kész, savanyú "kefirhez" turmixoljuk az epret, vagy az általunk választott gyümölcsöt.