-
A "köles" krém alapanyagait a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Először összeturmixoljuk a Blend, vagy Fruit Juice funkcióval, majd elindítjuk a Soymilk programot.
-
A kész krémet átszűrjük. Ha blansírozott mandulával dolgozunk, akkor nincs szükség szűrésre, mert alig keletkezik szűrlemény.
-
Amíg a "kefir" alap hűl, előkészítjük a baktérium kultúrát. A bacit elkeverjük 0,5 dl vízben és hozzáadjuk a cukrot is.
-
Az alapnak körülbelül 40 fokosnak kell lennie, ezt maghőmérővel tudjuk ellenőrizni. Ha elérte ezt a hőmérsékeletet, hozzáöntjük az előkészített baktérium elegyet, majd a fermentáló tartályába adagoljuk.
-
A fermentálón Kimchi programon 16 órát erjesztjük és benyomjuk a Cooling funkciót is.
-
A program lejárta után a már kész, savanyú "kefirhez" turmixoljuk az epret, vagy az általunk választott gyümölcsöt.