Krémkása kölesből
A kása egy sokak által kedvelt reggeli, ami egyszerre finom és tartalmas. Ez a kölesből készült változat tökéletes elindítója lehet a napunknak. Krémes, ízletes és rostokban gazdag.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 130 g köles
- 36 g kókusz
- 1 csipetnyi só
- 2 cm vaníliarúd ízlés szerint lehet több is
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál eritrit
- víz a minimum-maximum jelzés közé
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Ráillesztjük a gép fejét és először a Blend vagy Fruit Juice programot indítjuk el.
-
A turmixolás után a Smooth/Cereal/Kása gombot nyomjuk meg.
-
A kész kását át lehet szűrni, de nem feltétlenül szükséges. Ezt rögtön a program lejárta után végezzük el.
-
A köleskása ekkor még viszonylag folyékony, de ahogy hűl, úgy sűrűsödik.
-
Mivel ez egy natúr változat, ízlés szerint gazdagíthatjuk darabolt friss -és/vagy aszalt gyümölcsökkel, csoki darabkákkal, mézzel, fahéjjal, olajos magvakkal.