Répatorta szűrleményből
Egyszerű kevert sütemény, ami ínycsiklandó és illatos. A répa és a fahéj különleges aromával gazdagítja.
Tökéletes befejezése egy finom ebédnek, vagy pompás nassolnivaló a délutáni teához, kávéhoz.
Elkészítési idő 15 minutes
Főzési idő 40 minutes
Összes idő 55 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4 fő
Alapanyagok
- 250 g sárgarépa lereszelve
- 4 db tojás
- 1 db bio citrom leve
- 2 teáskanál négyszeres édesítő
- 1 dl zsír olvasztva
- 100 g zabpehely
- 100 g tönkölybúzaliszt
- 200 g szűrlemény
- 1 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál sütőpor
Így készítsd!
-
2 db nagy sárgarépát lereszelünk apróra.
-
4 egész tojást, egy citrom levét, 2 teáskanál édesítőt, és az 1 dl olvasztott zsírt összekeverjük egy tálban.
-
A száraz hozzávalókat, a zabpelyhet, a tönkölybúzalisztet, a szűrleményt, sütőport és ízesítőket is elegyítjük, majd a nedves összetevőkhöz adjuk.
-
Kizsírozott, lisztezett tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük, körülbelül 40 perc alatt.
-
Ömagában is fogyaszthatjuk megszórva poreritrittel, de tetejére készíthetünk vaníliás pudingot is, vagy megkenhetjük lekvárral. A torta tésztáját ízlés szerint gazdagíthatjuk magvakkal, dióval, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel.
Jegyzetek
S. Ilona receptje