Előkészítés | 15 perc |
Program idő/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 250 g sárgarépa lereszelve
- 4 db tojás
- 1 db bio citrom leve
- 2 teáskanál négyszeres édesítő
- 1 dl zsír olvasztva
- 100 g zabpehely
- 100 g tönkölybúzaliszt
- 200 g szűrlemény
- 1 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál sütőpor
Hozzávalók
|
Elkészítés
- 2 db nagy sárgarépát lereszelünk apróra.
- 4 egész tojást, egy citrom levét, 2 teáskanál édesítőt, és az 1 dl olvasztott zsírt összekeverjük egy tálban.
- A száraz hozzávalókat, a zabpelyhet, a tönkölybúzalisztet, a szűrleményt, sütőport és ízesítőket is elegyítjük, majd a nedves összetevőkhöz adjuk.
- Kizsírozott, lisztezett tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük, körülbelül 40 perc alatt.
- Ömagában is fogyaszthatjuk megszórva poreritrittel, de tetejére készíthetünk vaníliás pudingot is, vagy megkenhetjük lekvárral. A torta tésztáját ízlés szerint gazdagíthatjuk magvakkal, dióval, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel.
Megjegyzés
S. Ilona receptje