Szűrleményből készült kenőkrém ami akár kenyérre kenve, vagy mártogatósként fogyasztva is igen ízletes. A sörélesztőpehely és a krémsajt baktérium kultúra összhangja igazi sajtos ízhatást eredményez.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 5 minutes minutes
Összesen 15 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 2 fő
Hozzávalók
Szűrlemény fermentálása
- 100 g szűrlemény
- 1 dl mandula ital
- 1/3 db krémsajt baktérium kultúra
- 0,5 mokkáskanál só
- 1 csipetnyi nádcukor
Kenőkrém
- erjesztett szűrlemény
- 1,5 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 evőkanál sajt és túró fűszerkeverék
- 1 dl mandula ital (opcionális)
- 1 kiskanál konjak liszt (opcionális)
Így készítsd!
- A szűrleményt a Vegital fermentáló tartályába tesszük, majd hozzákeverjük a sót, a nádcukrot, valamint a langyos mandula italban elkevert krémsajt baktérium kultúrát.
- Elindítjuk a Kimchi programot. Vegyük le az időintervallumot 5 órára.
- A program végeztével a már savanykás szűrleménybe keverjük a sörélesztőpelyhet és a zöld fűszereket (használhatunk friss fűszernövényeket is), majd késes aprítóban krémesre turmixoljuk.
- Állagától, illetve mennyiségétől függően adhatunk hozzá mandula italban feloldott konjak lisztet. Ezt is turmixoljuk hozzá.
- Egy jól kenhető, sűrű krémet kell kapnunk.
- Ízlés szerint adható hozzá bors, paprika, fűszernövények, újhagyma, lila hagyma.