Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
Kesu-mandula ital
- 50 g kesudió
- 50 g blansírozott mandula
- 18 g kókuszreszelék
- 1 csipetnyi só
- 1 evőkanál Olajessimo
- víz a maximum jelzésig
"Növényi tejszín"
- 100 g kesudió
- 40 g zabpehely
- 36 g kókuszreszelék
- 1 csipetnyi só
- 1 evőkanál Olajessimo
- víz a maximum és minimum jelzés közé
Köles rudi
- 1 bögre köles (2,5 dl-es bögre)
- 2 bögre kesu-mandula ital
- 1 bögre növényi "tejszín"
- 3 evőkanál szűrlemény
- 3 evőkanál eritrit ízlés szerint
- 1 evőkanál citromlé
- 100 g tejmentes csokoládé
Hozzávalók
Kesu-mandula ital
"Növényi tejszín"
Köles rudi
|
Elkészítés
- Először megfőzzük a "növényi tejet" és "tejszínt" a Vegital növényi italkészítőben. A szűrleményből is teszünk félre.
- Az 1 bögre kölest a "növényi tej" és "tejszín" keverékében puhára főzzük.
- Ha kész, hozzáadjuk az ízesítőket, eritritet, citromlevet, szűrleményt, majd leturmixoljuk.
- Megvárjuk míg a keverék langyosra hűl, majd habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis rudakat nyomunk.
- Fagyasztóba tesszük dermedésig.
- Míg a rudik dermednek, gőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A hűtőből kivett desszert rudakat beleforgatjuk az olvadt csokiba, mivel nagyon hideg, szinte azonnal rádermed.
Megjegyzés
L. Adrienn receptje-téli receptverseny díjazott