Téli gyümölcsleves

Téli gyümölcsleves

Míg nyáron inkább behűtve, télen melegen esik jól a gyümölcsleves. A melegebb hónapokban eltett, fagyasztóban, vagy befőttként pihenő gyümölcsökből is lehet fantasztikus ízvilágú ételt készíteni. Ez a vitamindús leves téli receptversenyünkre érkezett.
Mennyiség/űrtartalom 4

Alapanyagok

  • 100 g meggy
  • 100 g ribizli
  • csipetnyi
  • 3 db őszibarack közepes méretű
  • 4 db szegfűszeg
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 liter víz
  • 2 dl "mandulatej"
  • 1 csapott evőkanál tönkölybúza liszt
  • eritrit vagy gyümölcscukor ízlés szerint

Így készítsd!

  1. A mélyhűtött gyümölcsöket forró vízbe rakjuk. Teatojásba tesszük a szegfűszeget, a darabos fahéjat, és feltesszük főni.
  2. Amikor a gyümölcsök megpuhultak, behabarjuk a levest.
  3. A gyümölcscukrot és a tönkölybúza lisztet először egy kis "mandulatejjel" elegyítjük, majd hozzáadjuk a többi növényi tejpótlót is.
  4. A keveréket a forró gyümölcslevesbe öntjük, folyamatosan kevergetve. A "mandulatej" mennyisége ízlés szerint változtatható.
  5. Még körülbelül 5 percet főzzük, majd langyosra hűtjük.
  6. TIPP: Ez a leves Vegital növényi italkészítőben is megfőzhető Krémleves, vagy Chunky Soup programon.

Jegyzetek

R. Nikoletta receptje-téli receptverseny

 

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek