Vegán forró csoki
Az igazi forró csoki sűrű, krémes, kakaós, szívet-lelket melengető finomság. Megpróbáltunk egy tej-és cukor-és gluténmentes változatot megalkotni. Nekünk nagyon ízlett az eredmény.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 100 g kesudió
- 60 g blansírozott mandula
- 1 evőkanál Olajessimo
- 1 db vaníliarúd (ízlés szerint lehet kevesebb is)
- 2,5 evőkanál eritrit
- 3 evőkanál karobpor vagy kakaó
- 1 csipetnyi himalája só
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét és előbb Blend vagy Juice funkcióval összeturmixoljuk az alapanyagokat.
-
Ezután indítjuk el a "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk" programot.
-
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. Az ici-pici szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
Tipp: A kész forró csokira reszelhetünk tejmentes étcsokoládét , vagy ízlés szerint adhatunk hozzá mézet, fahéjat.
Jegyzetek
Kíváncsi vagy mivel főztük ezt az isteni forró csokit? Kattints IDE!