Ki gondolná, hogy a rózsát nem csak nézni és szagolni kellemes, hanem elfogyasztva igazi gasztronómiai csoda.
Egy finom, sűrű, krémes forró csokit gazdagítottunk rózsaszirommal,
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 25 minutes minutes
Összesen 35 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l
Hozzávalók
Alap ital
- 30 g köles
- 36 g kókuszreszelék
- 100 g kesudió
- 1 db vanília rúd (ízlés szerint, lehet kevesebb is)
- 1 evőkanál kakaópor vagy karobpor
- 10 db kakaóvaj pasztilla
- 1 csipetnyi só
- víz a maximum jelzésig
A kész italhoz keverjük
- 1-2 evőkanál szárított rózsaszirom
- 2 evőkanál méz (ízlés szerint lehet több is)
Így készítsd!
- Az alap ital hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk".
- A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
- A még meleg italhoz adjuk a mézet és beleszórjuk a rózsaszirmokat. Kb. 10 percig állni hagyjuk, majd újra leszűrjük.
- Ha valaki nem szereti a rózsa ízét, természetesen elhagyható. Anélkül is nagyon ízletes, krémes csoki italt kortyolhatunk.