A mungóbab főként ázsiai területeken közkedvelt alapanyag, ahol desszertként és egytálételként fogyasztják. Könnyen emészthető hüvelyesek közé tartozik, fehérjetartalma kiemelkedő, de gazdag vitaminokban- és ásványi anyagokban is.
A desszert vonalat követve készítettük el ezt a mungóbab italt, ami nagyon krémes és hihetetlenül jól habosítható.
Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
- 60 g mungóbab
- 1 dl kókusztejszín
- 4 evőkanál kókuszvirágcukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 0,5 mokkáskanál vanília őrlemény
- 1 csipetnyi himalája só
- víz a minimum mamximum jelzés közé
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A mungóbabot éjszakára beáztatjuk, így szépen megdagad és meg is puhul.
- Az ázatólevet leöntjük a babról, majd a többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Összeturmixoljuk a Blend vagy a Fruit juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth soup vagy a five grain programot.
- A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.