“Mungóbab ital”- desszert ital
Recept nyomtatása
"Mungóbabtej"- desszert ital
A mungóbab főként ázsiai területeken közkedvelt alapanyag, ahol desszertként és egytálételként fogyasztják. Könnyen emészthető hüvelyesek közé tartozik, fehérjetartalma kiemelkedő, de gazdag vitaminokban- és ásványi anyagokban is. A desszert vonalat követve készítettük el ezt a mungóbab italt, ami nagyon krémes és hihetetlenül jól habosítható.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 35 perc
Mennyiség
l
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 35 perc
Mennyiség
l
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A mungóbabot éjszakára beáztatjuk, így szépen megdagad és meg is puhul.
  2. Az ázatólevet leöntjük a babról, majd a többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  3. Összeturmixoljuk a Blend vagy a Fruit juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth soup vagy a five grain programot.
  4. A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  5. Az ital tovább gazdagítható fűszerekkel, csokoládéval. Ahogy hűl, tovább sűrűsödik.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek